Zuidoost-Azië’s Grootste Bank DBS Plannen om een Cryptocurrency Exchange te lanceren

De Singaporese multinationale bank- en financiële dienstverlener DBS publiceerde een aankondiging dat het een cryptocurrency exchange lanceert. De aankondiging werd later verwijderd door het bedrijf, maar crypto-voorstanders hebben geleerd over de aankomende steun voor activa zoals bitcoin, etherische en bitcoin-cash.

DBS Bank Ltd is de grootste bank van Zuidoost-AziÓ in termen van activa onder beheer (AUM), aangezien de 100+ agentschappen van het bedrijf meer dan $600 miljard vandaag houden. De bank publiceerde informatie over het onderwerp en verwijderde vervolgens snel de aankondiging. Een aantal voorstanders van cryptografie hebben echter de verklaring van DBS opgevangen voordat de bank deze verwijderde. De Twitter-account genaamd ‚Fiat Minimalist‘ tweette een screenshot en zei: „De kat is uit de zak.“

„Dit is al 2 jaar in de maak.“ Fiat Minimalist vertelde zijn 2300 volgers. „Alle banken zullen dit moeten volgen. Stel je voor dat je bearish [naar] BTC bent,“ voegde hij eraan toe. De aankondiging is ook gevangen in de cache van het web en wordt nu ook gehost op Archive.org. „DBS Digital Exchange biedt handelsdiensten aan van fictieve valuta’s tot vier van de beste digitale valuta’s in omloop – Bitcoin, Bitcoin Cash, Ether en XRP“, zo leest de DBS Digital Exchange website.

Op de DBS Digital Exchange pagina staat ook vermeld:

In tegenstelling tot de meeste digitale beurzen vandaag de dag, heeft DBS Digital Exchange geen digitale activa. In plaats daarvan worden alle digitale activa bewaard bij DBS Bank, die wereldwijd erkend is voor haar bewaardiensten. Om de digitale activa van klanten veilig te bewaren, heeft DBS Bank DBS Digital Custody ingezet, een bewaaroplossing van institutionele kwaliteit die speciaal is toegesneden op het bewaren van digitale activa.

Het nieuws over de nieuw gecreëerde DBS Digital Exchange volgt op de aankondiging die de betalingsgigant Paypal vorige week heeft gedaan. Daarnaast werd in september onthuld dat Amerikaanse banken nu reserves mogen aanhouden voor stablecoin-emittenten.

Het nieuwe DBS-platform is ook van plan om het aanbieden van veiligheidsmunten mogelijk te maken. „Bedrijven die op zoek zijn naar een gereguleerde optie om privé-kapitaal van gekwalificeerde beleggers op te halen, kunnen nu op DBS Digital Exchange tikken om echte activa te securitiseren in verhandelbare digitale penningen“, aldus de DBS-nota’s.

Bovendien denkt DBS dat cryptocurrencies „de toekomst van de kapitaalmarkten“ zijn.

„Digitale activa zijn klaar om de toekomst van de digitale economie van morgen te zijn. Met DBS Digital Exchange, een door de bank gesteunde digitale beurs, kunnen bedrijven en investeerders nu gebruik maken van een geïntegreerd ecosysteem van oplossingen om het enorme potentieel van de particuliere markten en digitale valuta’s aan te boren“, besluit de DBS-beursaankondiging.