Affirmeren verhoogt $500m

Bevestig, Max Levchin’s kopen nu, betalen later credit card alternatief, heeft $ 500 miljoen in een Series G financiering ronde geleid door GIC en Durable Capital Partners.

Lightspeed Venture Partners, Wellington Management Company, Baillie Gifford, Spark Capital, Founders Fund en Fidelity Management & Research Company hebben zich aangesloten bij de ronde voor Bitcoin Up, die nu meer dan $1.3 miljard heeft opgehaald tot op heden.

Affirm partners 6000 handelaren die hen helpen de verkoop te stimuleren, de gemiddelde orderwaarde te laten groeien en de terugkooptarieven te verhogen door middel van het verkooppunt nu te kopen, later te betalen.

In juli scoorde het een exclusieve overeenkomst met e-commerce marktplaats Shopify en introduceert nu een rentevrij tweewekelijks betaalproduct voor transacties zo laag als $50.

Zegt Levchin: „Naast dit nieuwe kapitaal is ons nieuwste product een volgende stap om net zo alomtegenwoordig te worden als creditcards – Affirm is nu een nog aantrekkelijker betaaloptie voor de dagelijkse wensen en behoeften“.